Monday, December 11, 2017

 

Az immár 3 napos rendezvénnyé duzzadt Széchenyi Vágta, megduplázva a tavalyi látogatók számát, tartalmas programokkal és izgalmas előfutamokkal, illetve ismét női győztest szülő döntővel tette le névjegyét a soproni kemping rögös, de védett talajára.

Összesen három előfutamot tartottak, két-két versenyzővel. Az elsőben Fertőboz színeiben Pálházi Melinda indult Shagya Janka nevű lovával, valamint Nagycenk képviseletében Németh Zsolt, Afuz Ali nyergében. Az erősebb nem képviselőjének elszakad a kantárja, így fél kör után feladni kényszerült a viadalt, Pálházi Melinda nyugodt tempóban ért célba, anélkül, hogy megizzasztotta volna lovát.

A második előfutam is női sikert hozott. A Felsőtárkány színeiben lovagló Csala Adrienn Jazira nevű lovával a Ladyt lovagló Balázs Richárdot győzte le, pedig utóbbinak sokan drukkoltak, hiszen ő indult Sopron színeiben

A harmadik előfutamban a Csipát megülő Vörös József és a Kételyt lovagló Vargyas Viktor állt rajthoz. Előbbi Jásd, utóbbi Tényő színeiben. A futamgyőzelmet és ezzel a döntőben való indulás jogát Kétely és Vargyas Viktor érdemelte ki, aki a maga 19 évével a mezőny legfiatalabb indulója volt.

A döntő

 

A két ló és lovasa egyazon istállóból, a győri Rodeo Sport Egyesületből érkezett. Ez esetben a rutin és a tapasztalat is Csala Adriennt segítette, Jazira nyergében, Felsőtárkány színeiben ugyanis ő nyerte a Széchenyi Vágtát. Második lett csapattársa, Vargyas Viktor Tényő színeiben, harmadik pedig Pálházi Melinda Fertőboz képviseletében. A budapesti döntőn az első két helyezett indulhat.