Monday, December 11, 2017

Anday-Greese Marietta

                            

 

 

 

 

Az Intermedia-t Marietta Anday-Greese alapította 1982-ben. Profilja Film, Színház és Koncertek ill. művészek közvetítése és produkciók létrehozása és disztribuálása Európában,  Ázsiában,  Dél-Közép és Észak Amerikában.

 

Az első nagy munka a híres "Berliner Ensamble" vagy Brecht Theater turnéjának a megszervezése volt Európában,  Dél-Közép és Észak Amerikában három nagy utazó produkcióval:  Háromgarasos Opera, Gallilei és a Krétakör.

 

Ezután olyan produkciók közvetítése és turnéztatása következett melyek bevésték magukat a színháztörténet nagykönyvébe, mint pl: a Hamlet Ljubimov rendezésében vagy Jerome Savary "Cabaret"-ja vagy a Zavattini darab "Toto il buono" Peter Zadek rendezésében, ez utóbbi a velencei "La Fenice "Operaházban debütált. Továbbá a berlini "Volksbühne"-ben bemutatásra kerülo "Gallilei" Maurizio Scaparro rendezésében majd a Berlini Staatsoper vendégszereplése a Nápolyi San Carlo Operában a "Woyzzeck" produkcióval.

 

Ezek rendkívül értékes alkotó munkák  nagy kihívások voltak,  jó együttműködéssel úgy a színházak mint a rendezők, a művészek és az Intermedia között.

 

Külön ki kell emelni az Intermédia tevékenységét az opera és a komolyzene területén. Egy máig tartó együttműködés alakult ki a Római Operaházzal. Hatalmas sikerrel zárult az Opera vendégjátéka Berlin 750.-ik Jubileumán két produkcióval: Madame Butterfly és Barbiere di Seviglia foszerepben Cecilia Bartoli.

 

Az Operaházak mellett szoros művészi kapcsolatban vagyunk az "Accademia ed Orchestra di  Santa Cecilia" Zenekarral. Egyrészt a zenekar turnéját szervezzük Európában ezen belül Németországban, Magyarországon (Budapest és a Szegedi Szabadtéri Játékok) és a volt Keleti országokba köztük Oroszországban is. Turnéztatjuk még a Carl Philipp Emanuel Bach Orchestert, a Berlini Staatsoper Kamarazenekarát valamint legújabb feladatunk a Nemzeti Philharmónikus Zenekar fellépéseinek és turnéjának a szervezése.

 

Természetesen a kiváló és nagy karierrt befutott énekesek közvetítése sem maradt ki az Intermedia sikereiből, José Cura Európa turnéja, a Berlin Classic Open Air-en 7.000 néző előtt aratott sikere további fellépései Budapesten és a Szegedi Szabadtéri Játékokon, José Carreras diszfellépése a MUPA megnyitóján, Montserrat Caballé európai koncertjei, Katia Ricciarelli, Cecilia Bartoli és Rosanna Potenza (sopran) átüto sikerei Európában, Kanadában és Newyork-ban. Egy újabb kihívás Juan Diego Florez 2010 dec. 7-i budapesti koncertje.

 

A színházi-opera és a komolyzenei munka mellett szívesen veszünk részt film és TV produkciók elkészítésében és megszervezésében, nagyobb filmprodukcióink: "Miss Arizona" Hanna Schygulla és Marcello Mastroianni foszereplésével Sándor Pál rendezésében, "TIR" c. TV sorozat  Luciano Perugia producerrel közösen,valamint a Weimarban forgatott "Liszt -film" Kocsis Zoltán zongoramuvész részvételével.

 

Eventekre és Tolk-Show-ra nagyon sok nagy muvészt közvetítünk, mint pl.:Sofia Loren, Catherine Deneuve,Sharon Stone, Nicole Kidman,Gina Lollobrigida, Christopher Lee, Ornella Muti, Michel Hunziker,Monica Bellucci, Claudia Cardinale, Antonio Banderas, István Szabó stb.

 

 

Pontosan a film kapcsán alakult ki egy máig tartó szoros kapcsolat Ennio Morricone mesterrel. Az Intermedia nagy megtiszteltetésnek tekinti a mester legrangosabb koncertjeinek a meg szervezését, többek között a Moskvában a Kreml Palotában, Philharmonie Münchenben, Budapesten és Szegeden valamint több európai nagyvárosban.

 

Az Intermedia saját produkciói: "Az operettek csillagai" operett gála a Fővárosi Operettszínház vezető művészeivel,a "Csárdáskirálynő" 2010-ben koprodukcióként a szegedi Nemzeti Színház és a Trieszti Operett fesztivál között az Intermedia közreműködésével valamint a legújabb  F.Kreisler/G.Gori:"Sissi" kismusical , melynek bemutatója a Trieszti Operett fesztiválon és a Gödöllői Grassalkovich kastélyban volt 2010 júliusában. Egy másik különleges musical bemutatója is fűződik az Intermedia nevéhez, Elton John "Aida" c. musicaljének a bemutatása az ausztriai Wörthersee Festspiel-án .

 

Előszeretettel beszélünk két kiemelt produkcióról: "Cinema for Peace Berlin" mely minden évben a Berlinale alkalmából kerül megrendezésre és ahol személyesen alapító tag vagyok.

 

Másik nagy rendezvényünk a "Széchenyi Jubileum 2010" és a "Széchenyi Jubileum 2011" a l"Legnagyobb magyar Gróf Széchenyi István tiszteletére létrehozott rendezvénysorozat a Nagycenki Széchenyi Kastélyban melynek része a Széchenyi Vágta és a Széchenyiek Bálja, melyet minden évben június 21-én tartunk. A Széchenyi utódok között van egy nagyon ismert személyiség: Gloria von Thurn und Taxis, aki egy Széchenyi Grófnő.

 

 Firmenprofil in deutsch: